Vajas tojásos nokedli
2019-02-13- Konyha:magyar
- Típus:Főétel
- Nehézség:Közepes
- Add to favorites
- Mennyiség : 0,5 kg
- Adag : 8
- Előkészítési idő : 10m
- Főzési idő : 30m
- Elkészítési idő : 40m
Átlag
(0 / 5)
0people értékelte ezt a receptet
Összetevők
Lépések
Lépés 1
A lisztet egy nagy tálban összekeverjük a 3 tojással, hozzáadjuk a sót, majd vízzel kikeverjük. Addig keverjük, amíg egy folyós homogén masszát nem kapunk, nem kell sokáig keverni.
Lépés 2
Egy lábasban forró sós vízben több adagban egy nokedliszaggatóval szaggassuk bele a massszát. Kb. 1 percig főzz egy adagot, várd meg amíg feljön, majd várj még egy kicsit, hogy nehogy nyers maradjon, majd szedd ki.
Lépés 3
Hideg vízben öblítsd le a nokedlit és tegyél rá egy pici olajat, keverd meg, így nem fog összeragadni.
Lépés 4
Egy serpenyőben az olajat és a vajat hevítsd fel, majd keverd át a nokedlivel.
Lépés 5
Üsd rá a megmaradt 6 tojást, majd keverd át. 2-3 percig süsd, amíg a tojás meg nem sül. Sózd meg és kész - tálalhatod is!