Loader

Vajas tojásos nokedli

2019-02-13
tojasos-nokedli1tojasos-nokedli2
  • Mennyiség : 0,5 kg
  • Adag : 8
  • Előkészítési idő : 10m
  • Főzési idő : 30m
  • Elkészítési idő : 40m
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje ezt a receptet

0people értékelte ezt a receptet

Összetevők

  • 60 dkg liszt
  • 9 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1/2 evőkanál

Lépések

Lépés 1

A lisztet egy nagy tálban összekeverjük a 3 tojással, hozzáadjuk a sót, majd vízzel kikeverjük. Addig keverjük, amíg egy folyós homogén masszát nem kapunk, nem kell sokáig keverni.

Lépés 2

Egy lábasban forró sós vízben több adagban egy nokedliszaggatóval szaggassuk bele a massszát. Kb. 1 percig főzz egy adagot, várd meg amíg feljön, majd várj még egy kicsit, hogy nehogy nyers maradjon, majd szedd ki.

Lépés 3

Hideg vízben öblítsd le a nokedlit és tegyél rá egy pici olajat, keverd meg, így nem fog összeragadni.

Lépés 4

Egy serpenyőben az olajat és a vajat hevítsd fel, majd keverd át a nokedlivel.

Lépés 5

Üsd rá a megmaradt 6 tojást, majd keverd át. 2-3 percig süsd, amíg a tojás meg nem sül. Sózd meg és kész - tálalhatod is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük